Чеченські військові в Рубіжному почали виселяти цивільних, щоб поселити своїх офіцерів – Генштаб ЗСУ

В Рубіжному Луганської області прибулі  військовослужбовці з Чеченської республіки почали виселяти цивільних з їхніх осель для розміщення офіцерів.

Порушення норм Міжнародного гуманітарного права, законів та звичаїв ведення війни на тимчасово захоплених територіях стали нормою для російських окупаційних військ.

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ.

Водночас минулої доби противник завдав 5 ракетних та 23 авіаційні удари, здійснив до 60 обстрілів з РСЗВ.

Ударів противника були в районах більш ніж 30 населених пунктів. Це Нікополь і Шахтарське Дніпропетровської області; Глушківка на Харківщині; Оріхів і Малі Щербаки Запорізької області; Дмитрівка – Київської; Білогірка на Херсонщині та Вугледар на Донеччині.

На Волинському та Поліському напрямках обстановка без змін. Є загроза завдання ракетних та авіаударів,   застосування ударних БпЛА “Shahed -136” з Білорусі. На інших напрямках противник стріляв:

на Сіверському напрямку – з артилерії різних типів, у районах населених пунктів Миколаївка Чернігівської області та Покровка Сумської області. Використовував і ударні БпЛА;

на Слобожанському напрямку – з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії, в районах населених пунктів Стрілеча, Огірцеве, Стариця, Гатище, Піщане, Кам’янка та Дворічна;

на Краматорському напрямку – з танків та різнокаліберної артилерії вздовж всієї лінії зіткнення. Зокрема, в районах населених пунктів Білогорівка, Чарівне, Мала Токмачка, Новоєгорівка, Роздолівка та Серебрянка;

на Бахмутському та Авдіївському напрямках противник здійснював обстріли з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії вздовж лінії зіткнення.

на Новопавлівському та Запорізькому напрямках ворог обстріляв понад 15 населених пунктів. Серед них – Вугледар, Времівка, Парасковіївка, Пречистівка та Щербаки;

на Південнобузькому напрямку вогневого ураження зазнали райони понад 25 населених пунктів вздовж лінії зіткнення.

ЗСУ відбили  атаки в районах населених пунктів Торське і Спірне на Краматорському напрямку, Берестове, Соледар і Бахмут на Бахмутському напрямку та Мар’їнка, Побєда і Невельське на Авдіївському напрямку.

Наша авіація завдала 32 удари – уразила 24 райони зосередження озброєння та військової техніки, 8 позицій ЗРК. Наші підрозділи ППО збили 6 БпЛА та 1 вертоліт ворога. Ракетні війська і артилерія уразили 3 райони зосередження живої сили, озброєння і військової техніки, один склад боєприпасів, 7 об’єктів ППО противника та інші військові цілі.

Фото: Associated Press

Реклама

Залишити коментар