«росгвардії» наказали посилено охороняти військкомати у рф через часті напади

«росгвардії» наказали посилити охорону військкоматів у Москві та ще низці міст росії через часті напади на тлі мобілізації.

Про це повідомив депутат Держдуми рф Олександр Хінштейн.

Біля будівель військкоматів дислоковані групи затримання позавідомчої охорони «росгвардії» (ОВО). Крім того, по всій країні вони включені в маршрути патрулювання екіпажів ОВО.

Хінштейн заявив, що вже були затримання нападників на місці злочину. Наприклад, під час спроби кинути пляшку із запалювальною сумішшю.

Водночас російський депутат стверджує, що «росгвардія» та її співробітники не беруть участь у заходах щодо пошуку та затримання ухилянтів.

Так, наприклад, місцеві видання розповідали, що в Москві бійці «росгвардії» увірвалися в один із гуртожитків, де жили геодезисти та будівельники з інших міст, які приїхали будувати трасу. Як зазначається, їх затримали та доправили до військкомату, де відібрали документи. А після цього автобусом повезли до однієї з військових частин.

Депутат же запевняє, що жодного стосунку до описаної історії у гуртожитку «росгвардія» «не має та участі в затриманнях не брала».

“Присутність співробітників “росгвардії” на відео (зробленому вже біля військкомату) ніяк не пов’язана з доставленням сюди молодих людей. Це група затримання позавідомчої охорони, дислокована біля будівлі військкомату. Такі ж перебувають наразі у всіх московських військкоматах у зв’язку з посиленням їхньої безпеки”, — заявив він.

Реклама

Залишити коментар