Яценюк: Злочинний клуб росії скорочується. Україна повинна відреагувати на позицію тих, хто стоїть на стороні зла

Резолюція Генеральної Асамблеї ООН про засудження фіктивних референдумів москви та загарбання наших територій – це масштабне свідчення про ставлення світу до російської агресії. Про це написав Прем’єр-міністр України 2014–2016 рр. Арсеній Яценюк на своїй сторінці у фейсбук.

За словами Арсенія Яценюка, у березні 2014 року, коли вперше мобілізували міжнародну спільноту проти кремля, рішення ГА ООН підтримало 100 держав.

Клуб росії склав тоді 11 країн, які виступили проти. Утрималися – 58. Це рішення, яке увійшло в історію як резолюція UN Hundred, стало основою для світової реакції на дії москви.

Сьогодні на захист України виступило 143 держави-члени ООН.

Лише четверо таких самих, як москва, злочинних режимів Білорусі, Нікарагуа, Сирії та Північної Кореї виступили проти. Утрималися – 35. Злочинний клуб росії скорочується. Україна повинна відреагувати на позицію тих, хто стоїть на стороні зла. Це насамперед стосується офіційної влади Білорусі, захопленої лукашенком. З мінськом лукашенка слід розірвати дипломатичні відносини. Досить двозначності стосовно цього Іуди.

Ми бачимо, наскільки масштабною є підтримка планети.

На користь України і на захист Статуту ООН виступили всі регіони світу. Але не можна ігнорувати те, що група важливих держав зайняла “нейтральну позицію”. Це – вичікувальна позиція, з якою нам слід працювати. Китай та Індія повинні визначитися на чиїй вони стороні – миру і права чи агресії і порушення прав? Сам факт, що 35 держав утрималися від засудження грубого порушення норм міжнародного права, становить значну загрозу для глобального світоустрою.

На дипломатичному фронті – важлива перемога. Це значний результат, втім битва продовжується.

Дякую українським дипломатам за працю. Треба рухатися вперед. Потрібні надзусилля, щоб мобілізувати всі світові сили для перемоги над російським фашизмом.

Реклама

Залишити коментар