У Вінницькій області митрополит УПЦ МП працював на користь росії

Служба безпеки України викрила керівника однієї з єпархій Української православної церкви московського патріархату на Вінниччині. Його підозрюють у виправданні російської агресії та розпалюванні міжконфесійної ворожнечі серед вірян.

Про це повідомляє Служба безпеки України.

Слідство встановило, що навіть після початку повномасштабної війни митрополит підтримував політику кремля та схвалював дії росії. Він на власному сайті розміщував публікації з закликами до розпалювання міжконфесійної ворожнечі.

Як кажуть у пресслужбі, ініційована СБУ експертиза підтвердила протиправний характер дій митрополита. Напередодні правоохоронці провели обшуки за місцем проживання та в релігійних спорудах і вилучили: комп’ютерну техніку й мобільні термінали, друковані матеріали проросійського змісту та пропагандистську літературу, а також інші докази, що скерували на експертизу.

Митрополиту повідомили про підозру в порушенні рівноправності громадян залежно від їхньої расової, національної, релігійної належності (ст. 161 ККУ). За це загрожує штраф від 3400 до 8500 грн, обмеження волі до 5 років або позбавлення волі до 3 років із позбавленням права обіймати певні посади до 3 років (або без такого).

У СБУ не називають імені митрополита, але напередодні низка медіа повідомили про обшуки у вінницького митрополита УПЦ МП Іонафана (Анатолій Єлецьких).

Реклама

Залишити коментар