Окупанти примушують співробітників ЗАЕС підписувати контракти з «росатомом»

Військові рф та окупаційна адміністрація продовжують тиск на співробітників захопленої Запорізької АЕС. Українських атомників змушують підписувати контракти з новоствореним російським «оператором станції». Не зупиняє окупантів навіть присутність експертів МАГАТЕ.

У Головному управлінні розвідки Міноборони України повідомили, що на ЗАЕС суттєво обмежено переміщення допоміжних підрозділів. А до частини персоналу та їхніх родин окупанти застосовують так звані «фільтраційні заходи». Від працівників вимагають офіційного оформлення російських паспортів та підписання контрактів з «росатомом».

Очільник «Енергоатому» Петро Котін наголосив, що лише НАЕК «Енергоатом» є єдиним законним оператором Запорізької АЕС.

10 жовтня він звернувся до працівників станції та закликав їх не вестися на пропозиції окупантів.

Знаю, як тяжко вам щодня бачити обличчя окупантів та, ігноруючи їхні погрози, тримати удар. Але закликаю вас не здаватись і зараз. Не робити того жахливого кроку, на якому наполягають загарбники, не підписувати жодних заяв, угод і контрактів. Не зраджувати рідну станцію, не робити дій, які перекреслять досягнення всього попереднього життя“, — закликав Котін.

Він запевнив, що «Енергоатом» завжди буде працівниками, якщо їхня незгода з окупантами призведе до негативних наслідків.

Ми вас не покинемо. Зберігайте спокій і твердо стійте за Україну та українську ЗАЕС. Всім патріотам компанія забезпечить гідне життя. Головне — дочекатися перемоги над окупантом, а вона вже близько!“, — заявив Котін.

Реклама

Залишити коментар