Рада Європи засудила удари росії по українських містах

Рада Європи рішуче засудила російські удари по українських містах.

На цьому у спільній заяві наголосили міністр закордонних справ Ірландії та голова Комітету міністрів Ради Європи Саймон Ковені, президент Парламентської Асамблеї Ради Європи Тіні Кокс та генеральний секретар Ради Європи Марія Пейчинович Бурич/

“Ми рішуче засуджуємо російські авіаудари по містах України протягом останніх двох днів, які призвели до численних жертв серед цивільного населення, у тому числі багатьох дітей, а також до руйнування цивільної інфраструктури. Такі невибіркові напади демонструють відверту зневагу до людського життя та є серйозними порушеннями міжнародного гуманітарного права”, – йдеться у заяві.

Очільники Ради Європи наголосили, що атаки на українські міста не повинні залишитися безкарними.

Вони знову закликали росію до дотримання тимчасових заходів, прийнятих Європейським судом з прав людини, щодо утримання від нападів на цивільних осіб та цивільні об’єкти, включно з житловими приміщеннями.

“Військова агресія проти України надто довго завдавала великого болю та страждань. Ми закликаємо росію припинити агресію, виконати свої зобов’язання за міжнародним правом і беззастережно вийти з усієї території України”, – наголошують в Раді Європи.

Реклама

Залишити коментар