Масштабна повітряна тривога: у містах України пролунали вибухи

Вранці у низці великих міст України пролунали вибухи.

Від 8 ранку низку вибухів було чутно у Києві. Мер столиці Віталій Кличко повідомив, що ракети вразили об’єкти у Шевченківському та Солом’янському районах міста. Він закликав містян перебувати в укриттях, а жителів передмість — не їхати сьогодні в столицю. Центральні вулиці Києва перекрили правоохоронці, працюють рятувальні служби.

За повідомленнями із соцмереж, у місті зафіксували кілька влучань, на вулицях горіли пошкоджені авто. Речниця ДСНС Світлана Водолага повідомила нам у коментарі, що унаслідок кількох влучань у Києві різних місцях є травмовані та загиблі.

У соцмережах повідомляли про вибухи і за межами міста. Голова Київської обласної військової адміністрації Олексій Кулеба повідомив, що в області працює ППО.

Серію вибухів зафіксували у Дніпрі. Їх підтвердив міський голова Борис Філатов, який зазначив, що можливі ще удари та закликав містян перебувати в укриттях. Очільник Дніпропетровської ОВА Валентин Резніченко повідомив, що унаслідок масованої ракетної атаки на область є загиблі та поранені. На місцях ударів працюють усі служби.

Вибухи також було чути у Хмельницькому, Житомирі, Тернополі та Львові. Глава обласних військових адміністрацій ХмельниччиниТернопільщини та Львівщини повідомили про роботу протиповітряної оборони.

У Полтавській області вибухи було чути у Кременчуцькому районі.

Мер Львова Андрій Садовий повідомив, що 10 жовтня навчання у школах Львова буде дистанційним. Онлайн-урок почнеться за годину після завершення тривоги. Також у місті фіксують перебої з мобільним зв’язком в місті. Садовий запевнив, що вони тимчасові. У Львівській області підтвердили удари по об‘єктах енергетичної інфраструктури

У Полтавській області вибухи було чути у Кременчуцькому районі.

Глави обласних військових адміністрацій повідомляли про роботу протиповітряної оборони. Над Миколаївщиною ППО збили щонайменше 3 ракети, зокрема над Вознесенським районом. Також ракети збили над Кривим Рогом.

Схоже, окупанти ціляться по об’єктах енергетичної інфраструктури: удари по них підтвердили у КиєвіЛьвівській областіЖитомирській та Хмельницькій областях. На Полтавщині та у Харкові — перебої зі світлом та водою.

Реклама

Залишити коментар