рф стає перед вибором: танки і снаряди чи підтримка бідніючих росіян — А. Яценюк

“Росія вже найближчим часом постане перед вибором: продовжувати виробляти танки і снаряди, втрачаючи лояльність і підтримку бідніючих росіян, або ж забезпечувати рівень життя у країні, скорочуючи видатки на війну”, — наголосив у дописі на Facebook прем’єр-міністр України 2014-2016 років, голова КБФ Арсеній Яценюк. 

Тільки у вересні видатки так званого “фонду национального благосостояния” рф майже зупинилися, зменшившись у 14 разів порівняно з попередніми місяцями, зазначив він. 

Арсеній Яценюк підкреслив, що цей фонд наповнюється, зокрема, за рахунок додаткових доходів від нафтогазового комплексу й з нього здійснюється  підтримка пенсійних програм та економіки рф.

Водночас, росію очікує нове потрясіння у зв’язку з обмеженнями восьмого пакету санкцій ЄС на ціну рос. нафти для “третіх країн”, яка перевозиться морем: “Самі ж країни ЄС з  5 грудня відмовляться від російської нафти, що доставляється морськими шляхами”.

Наступним санкційним кроком, підкреслив голова КБФ, має стати запровадження ліміту на ціну російського газу.

“У путіна залишається ще один варіант — друкувати гроші і за рахунок  інфляції балансувати державні фінанси. Але результат буде той самий — скочування росії у ріст цін і бідність населення”, — написав він.  

“Санкційна політика щодо росії приносить результат, а це значить, що перемога все ближче”, — наголосив Арсеній Яценюк.

Реклама

Залишити коментар