Зеленський має звернути увагу на дії Труханова — петиція набрала 25 тисяч підписів

Петиція до Президента Володимира Зеленського, в якій звертається увага на дії міського голови Одеси Геннадія Труханова, набрала необхідні для розгляду 25 тисяч підписів.

Такі дані опубліковані насайті глави держави, повідомляє Укрінформ.

Автором петиції №22/163498-еп є одесит Родіон Бурлуцький.

“Труханов активно демонструє свою лояльність до загарбників, а саме: саботує демонтаж пам’ятника Олександру Суворову (який встановлено за його ініціативи) та пам’ятника російській імператриці Катерині II (котра знищила Запорізьку Січ, запровадила кріпацтво та винищувала українську мову і культуру), який протягом 2017–2019 років був визнаний судами усіх рівнів незаконним…”, – зазначає він у зверненні.

Бурлуцький звинувачує мера Одеси в тому, що його політику «складно назвати проукраїнською чи опозиційною до російського вторгнення», а деякі «наративи, які просувалися мером Одеси, дуже нагадували тези російської пропаганди».

Щоб уникнути необхідності демонтажу, проросійські сили і сам Труханов розпочали поширювати дезінформаційні тези про «заснування міста та спільну історію», мер «виступає за компроміси з окупантами з питання Криму (в інтерв’ю італійському виданню “Corriere della Sera”) – і це на сьомому місяці війни», наголошується в петиції.

Реклама

Залишити коментар