З останньої довоєнної партії металу заводу “Азовсталь” виготовили браслети. Виручені кошти спрямують на дрони

Фандрейзингова платформа United24 запустила проєкт “Азовсталь. Символ незламності” для збору коштів на підтримку України під час війни. Перша частина ініціативи – продаж браслетів, виготовлених з останньої довоєнної партії металу заводу “Азовсталь”.

Про це повідомляє Офіс Президента.

Через обмежений обсяг сталі виготовили 10 тисяч браслетів. Кожен виріб створений із 5 грамів сталі, виробленої на прокатному стані 3600 “Азовсталі”. Саме з такого сплаву 1981 року виготовили шахту для запуску космічного корабля, а 2012-го – новий саркофаг для Чорнобильської АЕС. У 2022 році листопрокатний цех, у якому багато років працював стан 3600, став одним із місць, де героїчно тримали оборону захисники й захисниці Маріуполя.

“Увесь прибуток від продажу браслетів буде спрямований на закупівлю дронів, щоб посилити українських захисників на фронті”, – наголосили в Офісі Президента.

Презентація проєкту відбулася в Києві, на території Меморіального комплексу “Національний музей історії України у Другій світовій війні”, біля найбільшого прапора України. Поруч зі стягом розмістили 17-метровий напис “Вірю в ЗСУ”, літери якого також зроблені з металу “Азовсталі”. Інсталяцію можна буде побачити з 6 жовтня до 1 листопада.

“Слово “Азовсталь” із власної назви заводу перетворилося на загальну назву – символ мужності та сили духу всього українського народу. Ми присвячуємо цей проєкт найвизначнішим людям світу – воїнам ЗСУ, а також кожному українцю, який захищає свою землю”, – зазначив віцепрем’єр-міністр – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

За його словами, “завдяки пожертвам через United24 “Армія дронів” уже закупила для фронту майже тисячу БПЛА.

“Символ незламності” допоможе посилити наших захисників новими важливими безпілотниками”, – додав він.

Генеральний директор групи “Метінвест” Юрій Риженков зазначив, що “Азовсталь” стала символом української незламності, а його компанія з перших днів допомагає Збройним силам України.

“Остання довоєнна партія з “Азовсталі” допомагатиме захисникам України. Вірю, що одного дня ми повернемося в Маріуполь і відбудуємо легендарний комбінат”, – підкреслив Риженков.

Дизайн браслетів – паракорд з вигравіюваним гербом України – розробив ювелірний дім SOVA.

Через обмежений обсяг сталі перша партія браслетів налічує 10 тисяч штук. Вартість виробу – 1500 грн. Придбати браслет можна на сайті United24, у мережі фірмових ювелірних магазинів або на сайті azovstal.u24.gov.ua. Доставку браслетів по всій території України здійснює власним коштом партнер проєкту “Нова пошта”.

Фото: www.president.gov.ua, www.sovajewels.com   

Реклама

Залишити коментар