1500 доларів США за вступ на навчання – судитимуть заступницю директора коледжу у Чернівцях

За даними слідства, заступниця директора коледжу одержала від родича абітурієнтки 1500 доларів США за позитивне вирішення питання щодо зарахування дівчини на навчання. Про це повідомляє Чернівецька обласна прокуратура.

Чернівецька обласна прокуратура передала до суду обвинувальний акт стосовно заступниці директора одного із вищих навчальних закладів освіти другого рівня акредитації, яка одержала неправомірну вигоду (ч. 1 ст. 368 КК України).

Нагадаємо, у липні цього року під час розмови з родичем абітурієнтки посадовиця коледжу повідомила, що у дівчини немає шансів пройти конкурсний відбір на навчання.

При цьому, порушниця додала, що за винагороду в розмірі 1500 доларів США може посприяти в позитивному вирішенні питання. 18 липня посадовиця коледжу зустрілася з чоловіком у приміщенні навчального закладу для отримання неправомірної вигоди.

Після передачі грошей співробітники поліції та обласного управління СБУ затримали зловмисницю в порядку статті 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу України.

 

Реклама

Залишити коментар