З 1 жовтня по 1 травня водії зобов’язані вмикати денні ходові вогні під час руху за межами населених пунктів – нагадує поліція

З 1 жовтня по 1 травня на заміських дорогах поза населеними пунктами всі механічні транспортні засоби зобов’язані рухатися у світлий час доби з увімкненими денними ходовими вогнями або з ближнім світлом фар. Це робить автомобіль помітним на дорозі та суттєво зменшує ризик потрапити у ДТП.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області.

Починаючи з 1 жовтня кермувальники зобов’язані на заміських дорогах вмикати денні ходові вогні або ближнє світло фар на автомобілях. Вказана вимога пункту 9.8 Правил дорожнього руху України діятиме до 1 травня і є обов’язковою для виконання.

За порушення водіями транспортних засобів правил користування зовнішніми освітлювальними приладами у цей період передбачена адміністративна відповідальність, відповідно до частини 2 статті 122 (Перевищення встановлених обмежень швидкості руху, проїзд на заборонний сигнал регулювання дорожнього руху та порушення інших правил дорожнього руху) Кодексу України про адміністративні правопорушення, що тягне за собою накладення штрафу в розмірі тридцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Поліцейські наголошують, що увімкнене світло фар – це не лише вимога правил дорожнього руху, а й ваша безпека, яка зменшує ймовірність аварійних ситуацій на дорозі. Тому вмикайте денні ходові вогні, щоб зробити автомобіль більш помітним для пішоходів та інших учасників руху.

Реклама

Залишити коментар