Трасс пообіцяла Зеленському підтримувати Україну, «доки Путін не зазнає поразки»

Президент Володимир Зеленський у середу, 28 вересня, провів переговори з прем’єр-міністеркою Великої Британії Ліз Трасс.

У себе в Twitter глава української держави написав, що Велика Британія завжди залишалася одним із лідерів підтримки України і що Київ розраховує на лідерство Лондона, зокрема у відповіді на псевдореферендуми російських окупантів. Зеленський наголосив, що після цього світ має посилити військову та фінансову підтримку України.

Як повідомляє пресслужба британського уряду, Трасс чітко дала зрозуміти, що Британія ніколи не визнає спроби Росії анексувати суверенну територію України.

Вона заявила, що “Україна може розраховувати на підтримку Великої Британії доти, доки президент Путін не зазнає поразки”.

Зеленський розповів співрозмовниці про ситуацію на фронті та привітав її рішучу підтримку, зокрема на Генасамблеї ООН. Трасс подякувала президенту України за його роботу зі звільнення п’яти британських громадян, яких окупанти утримували в полоні в ОРДЛО. Вони також обговорили забезпечення постачання газу в довгостроковій перспективі.

Реклама

Залишити коментар