ЄС услід за Великою Британією готує санкції проти організаторів псевдореферендумів

Європейський Союз готується запровадити санкції проти організаторів незаконних псевдореферендумів рф, які проводять на тимчасово окупованих територіях України.

Про це повідомив речник головного дипломата ЄС Жозепа Борреля Петер Стано, цитує «Радіо Свобода».

Він пояснив, що санкції стосуватимуться всіх людей, які беруть участь в організації незаконних «референдумів», проте не уточнив кого саме та коли можна буде очікувати рішення.

Напередодні сам Жозеп Боррель засудив проведення нелегітимних «референдумів», наголосив, що їх за жодних обставин не можна вважати вільним волевиявленням людей, та пообіцяв відповідальність для росії, її політичного керівництва та всіх причетних.

Нагадаємо, першою санкції проти росії за проведення так званих референдумів на тимчасово окупованих землях України запровадила Велика Британія.

До санкційного списку потрапили російські посадовці та колаборанти, яких кремль відправив для проведення «голосування», олігархи, члени правління організацій, пов’язаних із владою рф, які продовжують фінансувати російську військову машину, «улюблене PR-агентство путіна» та інші компанії.

Реклама

Залишити коментар