Україна отримала від США зенітно-ракетні системи NASAMS — Зеленський

Україна отримала від США зенітно-ракетні системи NASAMS. Про це президент Володимир Зеленський заявив у інтерв’ю CBS News.

Він подякував американському президенту Джо Байдену та Конгресу США за системи протиповітряної оборони, але, за словами Зеленського, цього і «близько не достатньо» для того, щоб захистити цивільну інфраструктуру України: школи лікарні, університети, будинки.

Президент закликав США проявити лідерство і надати Києву більше ППО.

“Навіщо нам це потрібно? Нам потрібна безпека для того, щоб привабити наших українців повертатися додому. Якщо буде безпечно, вони приїдуть, оселяться, працюватимуть тут і будуть платити податки. І тоді не матимемо дефіциту у $5 мільярдів у нашому бюджеті”, — сказав Зеленський.

За його словами, зараз Штати дають Києву гроші для підтримки бюджету й можливості воювати. Проте, переконаний Зеленський, якщо українці повернуться, вони працюватимуть в Україні — “і тоді Сполученим Штатам не потрібно буде продовжувати надавати нам цю підтримку”.

“Вибачте, що я використовую це висловлювання про війну, але це буде win-win для всіх. Для США це буде значна економія, а для нас це буде можливість зробити нашу територію безпечною для населення”, — сказав президент.

Реклама

Залишити коментар