Польща посилює кордон новим угрупованням

У Польщі створять нове угруповання – Компонент оборони кордону (KOP).

Про це повідомляє Укрінформ, із посиланням на затвердження концепції щодо створення KOP, підписане міністром національної оборони Польщі Маріушом Блащаком.

Рішення про затвердження концепції щодо створення KOP підписав у суботу міністр національної оборони Польщі Маріуш Блащак, йдеться в повідомленні.

Польський міністр підкреслив, що в Україні триває війна, а Польща раніше зіткнулася з гібридною агресією з боку білорусі, апогей якої мав місце восени минулого року. Він наголосив, що потрібно усвідомлювати: ця гібридна агресія проти Польщі не припинилася, й у кремлі можуть використати складну ситуацію в Північній Африці й на Близькому Сході, аби знову спрямувати людей з цих регіонів на білорусько-польський кордон.

Враховуючи, що на нас знову можуть напасти з більшою силою, я вирішив прийняти концепцію щодо створення у складі військ територіальної оборони Компоненту оборони кордону”, – підкреслив Блащак.

Він повідомив, що вже зараз йдеться про 10 військових батальйонів у чотирьох прикордонних воєводствах – Підляському, Вармінсько-Мазурському, Люблінському і Підкарпатському.

Завданням цих підрозділів буде підтримка Прикордонної служби РП у захисті кордону країни.

Війська територіальної оборони Польщі створено у складі ЗС Польщі в 2017 році. До їх складу входять 18 бригад і понад 34 тис. військовослужбовців.

Як відомо, торік у серпні білорусь та росія розпочали проти Польщі та країн Балтії спецоперацію зі створення міграційного тиску на кордоні. Польський кордон, крім прикордонників, захищали армійські підрозділи, у першу чергу війська тероборони країни.

Польща в цьому році до серпня побудувала на кордоні з рб стіну висотою 5,5 метра заввишки та понад 180 км завдовжки. Попри це, щодня через польсько-білоруський кордон до Польщі з території білорусі намагається потрапити від кількох до кількадесяти мігрантів з країн Азії та Африки. Їм усіляке сприяння і допомогу надають спецслужби білорусі.

Фото: УНІАН

Реклама

Залишити коментар