Зеленський доручив МЗС відреагувати на використання іранських безпілотників у військах рф — Никифоров

Президент Володимир Зеленський доручив Міністерству закордонних справ України відреагувати на факти використання російськими військами озброєння іранського виробництва.

Про це повідомив прессекретар президента України Сергій Никифоров.

“На жаль, дані розвідки та повідомлення у ЗМІ остаточно підтвердилися на полі бою. Це — кроки Ірану проти суверенітету та територіальної цілісності нашої держави, а також проти життя і здоров’я громадян України”, — пише Никифоров.

З початку повномасштабної війни Іран публічно декларував позицію нейтралітету та виступав за припинення вогню і політико-дипломатичне врегулювання.

Однак МЗС вже звертало увагу на висловлювання керівництва Ірану, в яких опосередковано виправдовується агресія рф проти України. Наприклад, коли проросійський верховний і духовний лідер Ірану Алі Хаменеї під час переговорів із владіміром путіним заявив, що нібито росія своїм вторгненням зупинила дії НАТО в Україні, а Альянс згодом почав би війну першим.

Тоді у МЗС цю заяву назвали безпідставною та маніпулятивною, а також закликали іранську сторону утримуватися від кроків, які підживлюватимуть агресію росії.

Реклама

Залишити коментар