Верховний Суд заборонив діяльність партії «Соціалісти»

Касаційний адміністративний суд у складі Верховного Суду заборонив діяльність політичної партії “Соціалісти”.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства юстиції у Facebook.

“Касаційний адміністративний суд у складі Верховного Суду розглянув апеляційну скаргу партії “Соціалісти” на рішення у справі за позовом Мін’юсту про заборону діяльності цієї партії. В результаті, рішення суду першої інстанції скасовано, прийнято нове рішення, яким заборонено діяльність політичної партії «Соціалісти», її майно та кошти передано у власність держави”, – ідеться в повідомленні.

У червні 2022 року Восьмий апеляційний адміністративний суд у Львові заборонив діяльність проросійської партії “Соціалісти”.

14 травня Президент Володимир Зеленський підписав Закон “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо заборони політичних партій”. Документ розширює перелік підстав для заборони політичної партії через суд.

Такими підставами є виправдовування, визнання правомірним або заперечення збройної агресії проти України, у тому числі шляхом подання збройної агресії російської федерації та/або республіки білорусь проти України як внутрішнього конфлікту, громадянського конфлікту, громадянської війни.

Передбачається, що в разі заборони судом політичної сили її майно, кошти та інші активи переходять у власність держави.

Реклама

Залишити коментар