Українських військових загинуло у 5 разів менше, ніж російських — Зеленський

Під час повномасштабної війни росії проти України кількість загиблих серед українських захисників є у 5 разів меншою, ніж серед російських окупантів. За даними Генштабу, росія втратила вже понад 56 тисяч своїх солдатів.

Про це сказав президент Володимир Зеленський в інтерв’ю французьким ЗМІ, якого цитує Ouest-France.

Він повідомив, що згідно з оцінками, в Україні щодня помирає близько 50 людей.

“У нас є оцінки втрат за добу, вони не точні. Це майже 50 людей за добу. Але це не точні цифри, тому що невідомо, скільки військових і цивільних залишилося на території”, — сказав президент України.

Він додав, що йому щодня надають дані, але “треба бути дуже обережними з цифрами, тому що йдеться про людські життя”.

Зеленський також наголосив, що українські військові не розкривають публічно точну кількість загиблих і поранених. Інформація про кількість загиблих українських бійців залишатиметься закритою до завершення воєнного стану.

Нагадаємо, на початку червня, за даними президента, щодня гинули приблизно 60-100 українських військових, ще 500 — зазнавали поранень. Уже 22 липня Зеленський казав, що втрати скоротилися до 30 загиблих та 250 поранених за добу завдяки озброєнню від партнерів.

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний 22 серпня заявив про «майже 9 тисяч героїв, які загинули», однак не уточнив, за який період ця цифра. Після цього заступниця міністра оборони України Ганна Маляр зазначила, що в України загиблих «набагато менше, ніж у росіян» та запевнила, що це «не сотні тисяч».

“Озвучувались цифра близько 9 тисяч кілька тижнів тому. Є Маріуполь, де ми до кінця не знаємо кількість загиблих — це тисячі. Але це точно не сотні тисяч”, — сказала вона.

Реклама

Залишити коментар