Парламент Німеччини не проголосував за рішення про передачу танків Україні

Німецький парламент не зміг проголосувати за пропозицію опозиційного блоку ХДС/ХСС щодо негайного постачання танків Україні, рішення відклали

Про це повідомляє Politico.

Зазначається, що на голосування в німецькому парламенті запропонували документ під назвою “Захищаючи мир і свободу в Європі – рішуче підтримуючи Україну важкою зброєю зараз”. Документ закликав негайно надати дозвіл на експорт до України бойових танків і бронетранспортерів із запасів промисловості. Крім того, він містив вимогу направити Україні додаткове важке озброєння.

“Проте після бурхливих 50-хвилинних дебатів більшість депутатів від СДПН, Зелених і ВДП проголосували за направлення пропозиції опозиції до комітетів із закордонних справ і економічних питань для подальшого обговорення. Це фактично відкладає пленарне голосування щодо тексту на кілька тижнів”, – йдеться в матеріалі видання.

Разом з тим під час обговорення деякі депутати керівної коаліції підтримали ініціативу опозиціонерів. Депутатка від “вільних демократів” Марі-Агнес Штрак-Циммерман закликала до постачань німецьких танків.

“У нинішній військовій ситуації, в якій українська армія поступово відвойовує свої території, ми маємо передати принаймні бронетранспортери Fuchs і БМП Marder. А якщо того вимагатиме ситуація, то, можливо, і бойовий танк Leopard”, – сказала депутатка.

Реклама

Залишити коментар