З портів України експортували 120 тисяч тонн пшениці для Всесвітньої продовольчої програми ООН

22 вересня з порту Одеси вирушило вже четверте судно з українською пшеницею, зафрахтоване ООН. У межах роботи Всесвітньої продовольчої програми ООН з портів України експортовано вже 120 тисяч тонн пшениці для країн із гострою проблемою голоду.

Про це повідомляє Міністерство інфраструктури.

Балкер BC VANESSA, зафрахтований Всесвітньою продовольчою програмою ВПП ООН, залишив Одеський порт із 30 тисячами тонн пшениці на борту.

Балкер прибуде до порту в Пакистані, де пшениця буде розвантажена й доставлена мешканцям Афганістану. Наразі населення цієї країни потерпає від продовольчої кризи.

Цей балкер є одним із 7 суден, які упродовж 22 вересня вивезли з портів Великої Одеси 107,5 тисячі тонн агропродукції для країн Азії та Європи. Також це четверте судно, зафрахтоване Всесвітньою продовольчою програмою ООН, яке вийшло з українських портів з початку роботи «зернової ініціативи».

Всього у межах роботи ВПП ООН з українських портів експортовано вже 120 тисяч тонн пшениці. Продовольчу допомогу спрямували зокрема населенню Ефіопії, Ємену та Афганістану.

Загалом зі старту «зернової ініціативи» з українських портів вирушили 192 судна, які експортували до країн Азії, Європи та Африки 4,38 мільйона тонн агропродукції.

Реклама

Залишити коментар