МЗС про «референдуми» на захоплених територіях: вони не матимуть жодних юридичних наслідків

У Міністерстві закордонних справ прокоментували ймовірні “референдуми” на тимчасово захоплених росією територіях.

Про це повідомило МЗС.

“Україна уважно слідкує за намірами російської федерації провести т.зв. референдуми на тимчасово окупованих територіях України. Такі фейкові плебісцити не матимуть жодних юридичних наслідків та не змінять адміністративно-територіального устрою та міжнародно визнаних кордонів України. Ані Україна, ані міжнародна спільнота не визнають їхні нікчемні результати”, – зазначили у міністерстві.

У МЗС розглядають наміри провести псевдореферендуми, так само як і примусову паспортизацію мешканців тимчасово захоплених українських територій, як чергову спробу росії легітимізувати наслідки своєї агресивної війни проти України.

“Скільки не проводила б рф незаконних голосувань на тимчасово захоплених територіях України, результат буде один: всі українські території будуть звільнені від російської окупації, а російське керівництво буде притягнуте до найсуворішої відповідальності за організований терор, воєнні злочини та злочини проти людяності на українській землі”, – наголосили в МЗС.

Особи, які будуть організовувати псевдореферендуми, стануть об’єктом кримінальних проваджень, компетентні органи України вживатимуть заходи щодо їхнього розшуку та притягнення до відповідальності.

“Україна закликає міжнародних партнерів рішуче засудити намір рф провести протиправне голосування на тимчасово окупованих територіях України, накласти нові санкції на росію та визнати її державою-спонсором тероризму”, – закликали в МЗС.

Реклама

Залишити коментар