Україна безплатно передає тисячі тонн зерна до країн Африки, яким загрожує голод

Кабінет міністрів України погодив передання до 50 000 метричних тонн зерна пшениці до Сомалі та Ефіопії як гуманітарну допомогу. Гроші на зерно виділять із резервного фонду держбюджету.

Про це йдеться у поставі Кабміну від 16 вересня.

Так, уряд виділив для Державної служби з надзвичайних ситуацій 420 мільйонів гривень для відшкодування вартості зерна пшениці. Для надання гуманітарної допомоги Ефіопії та Сомалі виділять до 50 тисяч метричних тонн зерна не нижче 3 класу, що перебуває у власності АТ «Державна продовольчо-зернова корпорація України».

Міністерство закордонних справ має узгодити з Організацією Об’єднаних Націй та компетентними органами Ефіопії та Сомалі питання доставки та оплати транспортування зерна з Одеського морського торговельного порту до портів цих країн коштом коштів міжнародних організацій.

А ДСНС має відшкодувати продовольчо-зерновій корпорації України вартість зерна на умовах поставки FOB за середньоринковою ціною, яка склалася на ринку України на умовах FOB до глибоководних портів Чорного моря, з урахуванням податку на додану вартість станом на дату набрання чинності цією постановою та передачу гуманітарної допомоги.

Ця постанова набирає чинності з дня набрання чинності рішенням президента України про надання гуманітарної допомоги Ефіопії та Сомалі.

Реклама

Залишити коментар