У морі знайшли дірявий пліт із речами моряків із затонулого крейсера «Москва»

Екіпаж морського торгового судна виловив у Чорному морі та передав українським прикордонникам рятувальний пліт на 20 людей із затонулого російського корабля «Москва».

Про це повідомляє Державна прикордонна служба України.

Там вказують, що плавзасіб тримався на поверхні води лише завдяки тому, що був прив’язаний до кількох рятувальних жилетів.

На плоту було зламане, пошкоджене корозією весло, балони для підкачування повітря. Також там був водонепроникний мішок, в якому перебували російські монети, елементи одностроїв моряків та морпіхів. На жилетах та одностроях були бойові номери.

Знахідку капітан судна вирішив передати прикордонникам Ізмаїльського загону, боєць якого зі Зміїного послав крейсер «Москва» відомим курсом.

«Ця знахідка стала черговим доказом недбальства російського військового керівництва. Схоже, що пліт був несправний, і загарбники, які намагалися на ньому врятуватися, вдавалися до відчайдушних кроків», — зазначили в ДПСУ.

І пояснили, що, аби утримати на воді дірявий плавзасіб, російські моряки познімали з себе рятувальні жилети (що категорично заборонено) та прикріпили їх до плота, аби зберігати його плавучість. Коли крейсер тонув, на морі був шторм.

До слова, на дірявому плоту вказано: «Жодної паніки! Пліт зберігає плавучість у будь-яких умовах і дає вам надійний захист».

Нагадаємо, 13 квітня стало відомо, що українські військові влучили ракетами «Нептун» у російський ракетний крейсер «Москва», який був флагманом чорноморського флоту рф. Це саме той корабель, який погрожував військовим на острові Зміїний та отримав відповідь «Русский военный корабль, иди на…!»

У міноборони росії спершу заявили, що пожежу локалізували і судно «зберігає плавучість». Зрештою вночі 14 квітня відомство визнало, що російський ракетний крейсер «Москва» затонув. А втім, міноборони рф не визнає, що корабель затонув унаслідок дій українських військових.

За даними «Мілітарного», крейсер «Москва» мав артилерійське, зенітне, протичовнове та мінно-торпедне озброєння. Крім того, на ньому були 16 пускових установок протикорабельних ракет П-1000 «Вулкан» із дальністю враження цілей до 1000 км, а ще корабель перевозив на борту один гелікоптер Ка-27.

Реклама

Залишити коментар