Вартість зашкалює: на Буковині виникла проблема із заготівлею солі для обробки доріг взимку

Заготівля протиожеледних матеріалів на зимовий період  – це основна проблема, яка наразі виникла у Службі автомобільних доріг Чернівецької області.

Про це під час засідання сесії Чернівецької обласної ради повідомив Ігор Гах, начальник служби автомобільних доріг Чернівецької області.

Так, планом підготовки до зимового періоду на Буковині передбачена заготівля 1900 тонн технічної солі. Наразі в області є 500 тонн:

Так, як багато років фактично монополістом по поставкам технічної солі в Україні для протиожеледної обробки був “Артемсіль” і через війну з росією відсутня поставка солі – це практично неможливо”, – повідомив Ігор Гах.

Тож, зараз на рівні Укравтодору  відпрацьовують варіанти поставок технічної солі з-за кордону, а  також шукають нові можливості заготівлі технічної солі з українських родовищ, що знаходяться на Заході України. До слова, неабияк впливає на процес заготівлі й вартість:

“Якщо в минулому році вартість 1 тонни технічної солі була на рівні 1600-1800 грн, то сьогодні пропрацьовуючи всі можливості поставки ми зіштовхуємося з тим, що варість солі зашкалює і коштує 10000-12000 грн за 1 тонну десь орієновно, в Чернівцях. І вимагають 100% передоплату”, – запевняє начальник служби автомобільних доріг Чернівецької області.

До слова, краща ситуація із заготівлею піску для доріг в зимовий період. Планом підготовки в області передбачено 10 тисяч тонн цього матеріалу. Наразі вдалось придбати 3 тонни, а це – 33% від запланованого.  У службі автомобільних доріг Чернівецької області не вбачають суттєвих проблем у подальших закупівлях , адже існують напрацьовані домовленості та укладені договори з відповідними підприємствами. Запевняють – усе йде по графіку.

Реклама

Залишити коментар