Псевдобанкір ошукав буковинку на суму понад 170 тисяч гривень

Поліцейські застерігають: співробітники банків ніколи не запитують ПІН-код до картки чи СVV-код, вказаний на звороті картки, або термін дії картки. 

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області.

Учора, 14 вересня, до поліції звернулася 50-річна жителька села Маршинці Чернівецького району, яка стала жертвою шахрайства. Заявниця розповіла поліцейським, що невідома особа, у телефонній розмові представилася співробітником фінансової установи. 

Псевдобанкір повідомив, що кошти буковинки в небезпеці через несанкціонованих вхід в систему посторонніх осіб. Аби вберегти заощадження шахрай попросив уточнити персональні дані та код з смс-повідомлення, який надійде на мобільний телефон. Як тільки жінка це зробила, отримала сповіщення про списання коштів з банківської картки.
Внаслідок такої операції  буковинка втратила понад 170 тисяч гривень.

Відомості про вказану подію слідчі поліції внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань відповідно до статті 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. 

Поліцейські застерігають не варто довіряти телефонним дзвінкам від незнайомих або малознайомих співрозмовників, а також надавати персональні дані. Саме таким чином шахраї отримують доступ до ваших банківських рахунків.

Реклама

Залишити коментар