Вірменія звернулася по військову допомогу до ОДКБ у конфлікті з Азербайджаном

Вірменія звернулася до Організації договору про колективну безпеку (ОДКБ) на підставі четвертої статті Договору про колективну безпеку, в якій сказано, що агресія проти однієї з держав-членів вважається агресією проти інших держав, заявив прем’єр-міністр країни Нікол Пашинян.

Про це повідомляє агентство Armenpress.

«Ми звернулися до ОДКБ по допомогу, в тому числі військову, для відновлення територіальної цілісності Вірменії та забезпечення виведення азербайджанських збройних сил з території Вірменії», — заявив Пашинян під час виступу у вірменському парламенті.

Глава вірменського уряду назвав скликання засідання ОДКБ 13 вересня «задовільним фактом», висловивши думку, що відбулося «щире та відкрите обговорення» ситуації, що склалася на вірменсько-азербайджанському кордоні.

Четверта стаття Організації договору про колективну безпеку передбачає, що агресія проти однієї з країн-членів означає агресію проти всіх. У цьому випадку країна, що зазнала зовнішньої агресії, може звернутися до ОДКБ з проханням про допомогу, в тому числі й військову, і держави-союзниці зобов’язані таку допомогу їй надати. Крім Вірменії, до ОДКБ входять росія, білорусь, Казахстан, Киргизстан і Таджикистан.

Вночі, 13 вересня на кордоні між Вірменією та Азербайджаном була інтенсивна стрілянина. Єреван заявив про «широкомасштабну провокацію азербайджанської сторони». Своєю чергою влада Азербайджану наголосила, що обстріл є «відповіддю на провокацію та диверсію з боку Вірменії», передає Європейська Правда.

Єреван заявив про «широкомасштабні провокації азербайджанської сторони». Своєю чергою влада Азербайджану наголосила, що обстріл є «відповіддю на провокацію та диверсію з боку Вірменії».

Реклама

Залишити коментар