Позивний “007”: СБУ затримала у Запоріжжі агентку ФСБ

Контррозвідка СБУ затримала у Запоріжжі російську агентку. Вона прибула у місто підлегендоюволонтерки, а виконувала там завдання РФ щодо виявлення дислокації підрозділів ЗСУ.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Ця мешканка тимчасово окупованого Пологівського району Запорізької області була завербована спецслужбами РФ ще на початку повномасштабного вторгнення. Від свого російського “куратора” вона отримала позивний “007” та інструктаж з ведення розвідувально-підривної діяльності на території регіону. Для маскування своїх злочинних дій поплічниця агресорів представлялась місцевою волонтеркою”.

На тимчасово окупованій території агентка збирала дані про учасників партизанського руху на півдні для їх подальшого виявлення. А також вона планувала налагоджувати контакти з українськими захисниками, щоб встановити місця дислокації та переміщення підрозділів ЗСУ. Для цього жінка виїхала з тимчасово окупованої території до Запоріжжя.

Отримані координати, а також дані про кількість особового складу і техніки Сил оборони вона планувала передавати окупантам через спеціально створений анонімний Телеграм-канал. Співробітники СБУ своєчасно викрили зловмисницю.

Наразі правоохоронці повідомили їй про підозру у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану. Суд обрав їй запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Реклама

Залишити коментар