Відомий журналіст опублікував статистику судових вироків, пов’язаних з війсковими злочинами

З моменту повномасштабного російського вторгнення, українські суди винесли 334 вироки зрадникам, сепаратистам та колаборантам, про це написав журналіст Володимир Золкін, відомий своїми відео з полоненими російськими військовими.

  • 64 вироки за державну зраду (ст. 111 КК). Обвинувачені за цією статтею в середньому потрапляють за ґрати на 12-15 років, у деяких випадках із конфіскацією майна.
  • 75 вироків за сепаратизм (ст. 110 КК). За цією статтею проходять полонені, що воювали на боці ворога, т.зв. Л/ДНР, вони одержують 12 – 13 років. Різні “ждуни”, що закликають “руський світ” в інтернеті, обмежуються умовними термінами (різні пункти, різних статей, передбачають різні покарання)
  • за коригування вогню (ст.114 КК) покарання може досягати 17 років за ґратами. Суд може пом’якшити спокуту, якщо обвинувачений не надсилав дані систематично і повністю покаявся у своїй вині. Як, наприклад, підсудний з Одеси, який у щиросердному каятті задонатив $99 тисяч на ЗСУ і отримав лише 2,5 роки. Відомо про 19 вироків за цією статтею.
  • за колабораціонізм (співпраця з окупаційними адміністраціями) ст. 111-1 КК – 75 вироків. Більшість покарань за цією статтею позбавляє права обіймати державні посади в середньому на 10 років. Тобто. на відміну від того, що пишуть усілякі пропагандисти, ніхто їх не садить на 15 років, але дітей у школах вони вже вчити не будуть, і взагалі, питання з їх подальшим працевлаштуванням вкрай ускладнюється, навіть працевлаштування на приватну фірму.
  • 101 вирок суди винесли глорифікаторам російського світу і тим хто виправдовує збройну агресію росії (436 КК). Здебільшого обвинувачені отримують умовні терміни, до деяких із них є цікаві примітки. Так, наприклад, мешканку Кропивницького, окрім відбування покарання, суд зобов’язав вивчити: гімн України, а також – розділ IX Конституції України «Територіальний устрій України» та прочитати два романи сучасних українських письменників. Але й реальний термін, за цією статтею, також отримати можна.

Реклама

Залишити коментар