Судитимуть за підроблені документи: що загрожує порушникам на Буковині

Дізнавачі поліції Буковини скерували обвинувальні акти до суду щодо чоловіків за використання підроблених документів. Про це повідомляє Нацполіція Чернівецької області.

У липні цього року у Чернівецькому районі правоохоронці задокументували протиправні дії двох ухилянтів мобілізації, які використовували недійсні довідки, щоб перетнути державний кордон у період воєнного стану. Порушникам загрожує позбавлення волі до п’яти років.

“У результаті досудових розслідувань дізнавачі поліції з’ясували, що у селі Тереблече на контрольно-пропускному пункті відділу «Порубне» під час проходження митного контролю чоловіки віком 40 і 43 роки пред’явили прикордонникам довідки з ознаками підробки. У фальшивих документах йшлося, що чоловіки не підлягають військовій службі за призовом та під час мобілізації у зв’язку із станом здоров’я. Таким чином, порушники мали намір незаконно виїхати за межі України в період воєнного часу”, – йдеться у повідомленні. 

Наразі під процесуальним керівництвом Герцаївського відділу Чернівецької окружної прокуратури поліцейські завершили досудові розслідування щодо ухилянтів мобілізації. 

Порушникам інкримінують вчинення кримінальних правопорушень, передбачених частиною 1 і 4 статті 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України. 

 

Реклама

Залишити коментар