Олаф Шольц провів телефонну розмову із владіміром путіним

Канцлер Німеччини Олаф Шольц у вівторок, 13 вересня, поговорив із російським диктатором владіміром путіним.

Як повідомляє пресслужба уряду Німеччини, 90-хвилинна розмова була присвячена війні Росії проти України та її наслідкам.

Шольц закликав Путіна «якнайшвидше досягти дипломатичного рішення, заснованого на припиненні вогню, повному виведенні російських військ і повазі до територіальної цілісності та суверенітету України». Канцлер ФРН також наголосив, що будь-які подальші дії кремля щодо анексії українських територій не залишаться без відповіді та не будуть визнані за жодних обставин.

Шольц закликав російського диктатора дотримуватись міжнародного права при поводженні з військовополоненими та забезпечити доступ до них Міжнародному комітету Червоного Хреста. Також він закликав країну-агресора уникати ескалації ситуації навколо Запорізької АЕС та «негайно виконати рекомендації, викладені в доповіді МАГАТЕ».

Шольц і путін також обговорили продовольчу кризу у світі, і канцлер закликав главу кремлівського режиму не дискредитувати зернову угоду та виконувати її в повному обсязі. Вони «домовилися підтримувати контакт».

11 вересня з російським диктатором розмовляв президент Франції Еммануель Макрон. Вони також обговорювали ситуацію на ЗАЕС, і Макрон наголосив, що станція перебуває під загрозою саме від моменту вторгнення російських військ в Енергодар.

Реклама

Залишити коментар