У декількох регіонах України проблеми з електропостачанням

У різних районах Харкова та області мешканці повідомляють про відсутність електропостачання, про проблеми з електропостачанням повідомляють також на Полтавщині й Сумщині.

Про це повідомляють СуспільнеСуспільне ХарківДергачівська міська рада, голова Сумської ОВА Дмитро Живицький, голова Полтавської ОВА Дмитро Лунін у Telegram

Жителі Харкова повідомляють про відсутність світла у різних районах міста. Також немає електроенергії у Лозовій, пише “Суспільне Харків”.

У “Харківобленерго” та Харківській міськраді інформації щодо причини відсутності електроенергії виданню не надали.

За словами мера Харкова Ігоря Терехова, питанням займаються профільні служби.

Дергачівська міська рада повідомила, що територія громади повністю знеструмлена у зв’язку з тим, що окупанти вдарили по об’єктах критичної інфраструктури. 

Також Суспільне повідомляє, що в деяких мікрорайонах Полтави відсутнє водопостачання, деякі місцеві кажуть про відсутність електропостачання. Відсутнє електропостачання й у Краматорську на Донеччині.

Голова Полтавської ОВА Дмитро Лунін повідомив:

“Світло та водопостачання по області скоро будуть відновлені. Енергетики вже працюють”.

Крім того, голова Сумської ОВА Дмитро Живицький повідомив, що по всій області впала напруга у електромережі:

“Рекомендую по можливості вимкнути електроприлади та іншу побутову техніку для уникнення її пошкодження!Електросистема області залишається нестабільною через руйнування в результаті ворожих бомбардувань у березні. Також можливі атаки російсько-фашистських військ по об’єктам енергозабезпечення в Україні”.

У неділю ввечері по всій Україні, окрім окупованого Криму, оголошено повітряну тривогу.

Реклама

Залишити коментар