Інформування населення про надзвичайні ситуації: на Буковині тестуватимуть нову систему сповіщення

З 7 вересня на Буковині тестуватимуть нову систему оперативного інформування населення про надзвичайні ситуації. Це робитимуть за допомогою операторів мобільного зв’язку Київстар, Vodafone та lifecell.  Про це повідомляє ДСНС України.

Загалом ж нову систему оперативного оповіщення тестуватимуть у 17 областях України. Вона працюватиме завдяки технології Cell Broadcast, яка має значні переваги над SMS-інформуванням: швидше отримання сповіщень, гнучкість у виборі локацій для інформування, наявність звукового сигналу навіть якщо звук на смартфоні абонента вимкнено. 

На першому етапі, з 7 вересня, відбуваються розсилки лише тестових повідомлень у Вінницькій, Волинській, Дніпропетровській, Житомирській, Закарпатській, Івано-Франківській, Кіровоградській, Київській, Львівській, Одеській, Полтавській, Рівненській, Тернопільській, Хмельницькій, Черкаській, Чернівецькій, Чернігівській областях та м. Києві для перевірки роботи системи. Вони не пов’язані із виникненням реальної надзвичайної ситуації і не вимагають дій зі сторони громадян. 

Реклама

Залишити коментар