У Чернівцях поліціянти повідомили про підозру харків’янину у крадіжці майна

У суботу 3 вересня до поліції звернулася 22-річна чернівчанка і повідомила, що з приміщення магазину невідома особа викрала її мобільний телефон вартістю 500 доларів США та зникла з місця події. Протягом години правоохоронці встановили особу крадія та затримали його. За цим фактом слідчі поліції розпочали кримінальне провадження.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області.

Заявниця детально описала прикмети чоловіка, якого підозрювала у вчиненні крадіжки. Відповідно до отриманої інформації, поліцейські оперативно встановили особу правопорушника. Ним виявився 55-річний житель Харкова.

Чоловік зізнався у скоєному та розповів, що того дня скористався відсутністю у магазині власниці мобільного телефону, викрав його, втік з місця події та мав намір його продати. 

Слідчі поліції внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого частиною 4 статті 185 (Крадіжка) Кримінального Кодексу України.

Під процесуальним керівництвом Чернівецької окружної прокуратури поліцейські повідомили затриманому про підозру. Наразі вирішується питання обрання йому запобіжного заходу. 

Згідно із санкцією статті, за вчинене кримінальне правопорушення зловмиснику загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до восьми років.

Відповідно до внесених змін в законодавство, в Україні посилили відповідальність за вчинення крадіжок, що в умовах воєнного стану прирівнюються до  тяжких  злочинів. 

Реклама

Залишити коментар