Експорт електроенергії з України в ЄС може замінити значні обсяги імпорту газу з росії, – Шмигаль

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль під час зустрічі у Брюсселі сьогодні, 5 вересня, з віцепрезидентом Єврокомісії Марошем Шефчовичем обговорили інтеграцію України в енергетичний ринок Європейського союзу та посилення санкцій проти росії

Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль у Telegram.

На думку українського прем’єра, Україна може експортувати у Європу електроенергію, обсяг якої може замінити обсяги російського імпортованого газу.

“Експорт електроенергії з України може замінити значні обсяги імпорту газу з росії. Порушив також питання збільшення можливостей обсягів експорту електроенергії з України до ЄС. Зараз торговельна потужність складає 300 МВт, тоді як потенціалу нашого експорту – до 2000 МВт. Розраховуємо на збільшення обсягів експорту електроенергії та будемо вдячні за підтримку Єврокомісії”, – пише Шмигаль.

Шмигаль зауважив, що Україна має найбільші сховища газу і може стати “газовим сейфом” Європи.

“З огляду на отриманий статус кандидата, Уряд налаштований на прискорення інтеграції в енергетичний ринок ЄС”, – йдеться у повідомленні.

Також на зустрічі обговорили посилення санкцій проти Росії та інтеграцію України в енергетичний ринок ЄС.

“Подякував за послідовну політику ЄС щодо посилення санкційного тиску на агресора й ухвалення 7-го пакету санкцій. Серед наших подальших пріоритетів – запровадження проти росії повного енергетичного ембарго. Такі заходи вже опрацьовані експертною групою Єрмака-Макфола й запропоновані в дорожній карті”, – пише Шмигаль.

Реклама

Залишити коментар