В Україні починається нова хвиля коронавірусу — МОЗ

В Україні починається осіння хвиля коронавірусу: у країні фіксують зростання кількості нових випадків інфікування та госпіталізацій. Водночас уряд планує дозволити друге бустерне щеплення для всіх охочих.

Про це повідомив заступник міністра охорони здоров’я та головний державний санітарний лікар Ігор Кузін в інтерв’ю «Укрінформу».

За його словами, за останній тиждень було 11,5 тисячі нових випадків, а за тиждень до цього — 9,1 тисячі. 

«Це очікувано, вже третій рік поспіль у вересні відбувається підвищення рівня захворюваності на COVID-19, і спадати він почне в березні-квітні, а може й на початку травня», — розповів Кузін.

Посадовець пояснює, що для МОЗ головним показником зараз є кількість госпіталізацій — і вона також зростає. Кузін зазначає, що перед новою хвилею в Україні фіксували в середньому менше ніж 1 тисячу госпіталізацій за тиждень, але останні декілька тижнів цей показник зростає. 

Наприклад, за позаминулий тиждень було 2,6 тисячі госпіталізацій, а цього тижня — приблизно 3,1 тисячі. Кузін додав, що також в Україні збільшують кількість тестувань на 10-15% щотижня. Так, за минулий тиждень провели 56,5 тисячі тестувань, за цей — 62 тисячі тестів. 

За його словами, нині в Україні відбувається циркуляція штаму «Омікрон», але як буде мутувати вірус надалі — невідомо.

Реклама

Залишити коментар