Україна очікує на танки Abrams від США та Leopard 2 від Німеччини – Шмигаль

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявляє, що Україна розраховує на отримання від США танків “Абрамс”, а від Німеччини – танків “Леопард-2”.

Про це Шмигаль заявив в інтерв’ю німецькому інформаційному агентству Deutsche Presse-Agentur, передає Урядовий портал.

“Ми очікуємо, що США поставлять нам свої танки «Абрамс», а Німеччина — «Леопард-2». Це ті сучасні танки, які потрібні Україні на полі бою. Також німецькою стороною було анонсовано поставку Україні сучасної системи протиповітряної оборони – IRIS-T. Наразі мова йде про декілька комплексів, але Україна могла би зробити замовлення на отримання сумарно 12 таких систем для побудови комплексного захисту повітряного простору”, – сказав Шмигаль.

Він додав, що Німеччина досягла величезного прогресу у підтримці України зброєю.

“Ми вдячні Німеччині, вдячні канцлеру Шольцу за підтримку України. Спочатку постачали тільки захисне спорядження або шоломи, сьогодні це найсучасніше озброєння: системи ППО чи реактивні системи залпового вогню, артилерія тощо”, – сказав Шмигаль.

Він додав, що, звичайно, Україна хоче якомога швидше отримати ще більше зброї та обладнання і також потрібна зміна філософії поставок зброї: сучасні бойові танки теж треба постачати.

Реклама

Залишити коментар