Цілісність коаліції у міськраді залежить виключно від мера, – Бурбак

Міський голова може і повинен зробити усе, щоб зберегти довкола себе сили, які хочуть конструктивно працювати на розвиток Чернівців. Так прокоментував розмови про ймовірний розвал промерської коаліції у міській раді народний депутат двох скликань Максим Бурбак. Свою позицію політик висловив у програмі «Постфактум» на телеканалі ТВА

“Договорилися до того, що нібито Бурбак хоче створити коаліцію з Проданом для протидії Клічуку! Ми з Василем Сафроновичем політичні антагоністи, у нас різне світоглядне сприйняття, – наголосив політик. – Так, я критикую деякі важливі для Чернівців питання і пропоную шляхи подолання комунальних проблем. Та я жодним чином не звинувачую у чомусь Романа Васильовича. Але є ще його команда, члени якої далеко не всі фахово підготовлені.

І інший момент – абсолют влади породжує й абсолютну відповідальність. Ні я, ні будь який інший чернівчан, бачачи прорахунки у місті, не буде задумуватися, що це провина того чи іншого чиновника. Є обраний мер і є його особиста сфера відповідальності – тому ми саме йому ставимо ці запитання. Він відповідає за команду, яку привів у стіни ратуші. І він має зробити все для того, щоб зміцнити коаліцію.

Пане мер, не давайте приводів для того, щоб коаліція тріснула. Вимикати мікрофон керівнику фракції, не давати йому слово – такі дії не додадуть вам соратників. Або інший приклад – скандальне будівництво на Шептицького. У мерії кажуть, що у забудовника є всі дозволи. Так це ви програли йому суди, юридичний департамент ратуші недопрацював. Чомусь за попереднього мера ми зробили все щоб тут, в історичному ареалі ЮНЕСКО, не дати будувати висотку. А тепер депутати «Пропозиції» б’ють на сполох, а соратники мера «вмивають руки».

Нині не час для «вписування за шкурняки». Я закликаю депутатський корпус до єдності. У такий непростий воєнний період маєте демонструвати моноліт у сесійній залі. Для того, щоб приймати рішення на користь громади чи підкладати плече збройним силам України, територіальній обороні, які зараз потребують нашої підтримки.

Не забуваймо і про те, що міського голову обрали чернівчани, тому ми всі разом не повинні допустити повторення сценарію, коли замість мера містом керуватиме хтось інший, кому громада таких повноважень не давала.
Я противник такого розвитку подій, бо від цього точно не буде користі Чернівцям, – наголосив Максим Бурбак.

Реклама

Залишити коментар