Уряд погодив санкції проти російського патріарха кирила та низки інших представників РПЦ

Уряд схвалив пропозиції Мінкульту та Державної служби України з етнополітики та свободи совісті про застосування персональних санкцій проти російського патріарха кирила та ще семи представників РПЦ.

Про це повідомив міністр культури Олександр Ткаченко 30 серпня.

«російська православна церква підтримує війну росії проти українського народу й щодня благословляє воєнні злочини проти українців. Всі, хто має відношення до цього, мають нести відповідальність. Діяльність цих церковних чиновників з рф суперечить християнським цінностям. Злочинці не мають ховатися за рясами», — написав він.

Санкції запроваджуються на десять років зокрема проти:

  • патріарха кирила (гундяєва володимира михайловича);
  • керівника відділу зовнішніх церковних зв’язків рпц митрополита волоколамського іларіона;
  • заступника керівника відділу зовнішніх церковних зв’язків рпц протоієрея миколи балашова;
  • російського православного богослова олексія осипова.

Санкції передбачають: блокування активів, припинення транзиту ресурсів, польотів та перевезень Україною, призупинення виконання економічних та фінансових зобов’язань, заборона на участь у приватизації та оренді держмайна, припинення культурних обмінів та співробітництва, анулювання офіційних візитів тощо.

Список ще має розглянути РНБО та президент України. Після їхнього погодження уряд планує звернутися із зазначеним списком до міжнародної спільноти, щоб ввести такі ж санкції в інших країнах.

Реклама

Залишити коментар