СБУ передала до суду справу про директора Russia Today

Служба безпеки України завершила досудове розслідування щодо директора російського пропагандистського телеканалу Russia Today Антона Кузнєцова-Красовського.

Про це повідомила пресслужба СБУ.

Він неодноразово використовував усі доступні йому медійні платформи для публічних закликів до геноциду українців, ліквідації незалежності України та повалення її конституційного ладу.

У СБУ переконують, що зібрали вичерпну доказову базу для притягнення його до кримінальної відповідальності.

Зокрема, задокументовано, що Кузнєцов-Красовський неодноразово негативно висловлювався про українців як націю, існування України як самостійної та суверенної держави.

У своїх публікаціях, розміщених у YouTube і Telegram-каналах, він закликав російську владу до фізичного знищення українців. Переконував у доцільності проведення так званої спеціальної воєнної операції на території України.

Справу відкрили за ч. 2 ст. 442 (геноцид, публічні заклики до геноциду, а також виготовлення матеріалів із закликами до геноциду з метою їх розповсюдження або розповсюдження таких матеріалів) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає арешт строком до 6 місяців або позбавлення волі строком до п’яти років. Обвинувальний акт передали до суду.

Реклама

Залишити коментар