Посол Мельник скасував запрошення до України прем’єра Саксонії, який закликав заморозити війну

Посол України в Німеччині Андрій Мельник заявив про скасування запрошення відвідати Україну прем’єру федеральної землі Саксонія Міхаелю Кречмеру, після його закликів добиватися замороження війни рф проти України

Про це дипломат написав у себе в Twitter

“Вашою абсурдною риторикою про замороження війни ви підігруєте Путіну і підживлюєте російську агресію. Я запрошував вас в Україну. Тепер це запрошення скасовано. Ваш візит небажаний. Крапка”, – відреагував Мельник на заклик прем’єра Саксонії  Міхаеля Кречмера “заморозити війну”.

Відомо, що у програмі ZDF минулого тижня прем’єр Саксонії висловив думку, що “війну треба заморозити, потрібне перемир’я і переговори для припинення війни”, і, що у публічному дискурсі надто мало говорять про це.

Незважаючи на те, що він назвав вторгнення Росії в Україну жахливим злочином та сказав, що цілком погоджується з думкою, що рф не має виграти цю війну – не можна намагатись вирішити результат війни на полі бою, “тому, що це може мати надто погані наслідки для всіх нас”, і потрібно використовувати дипломатичні механізми, “навіть коли у вас цілковито різні позиції і ви вороги”.

Реклама

Залишити коментар