Верещук назвала регіони, де готують обов’язкову евакуацію

Віцепрем’єрка, міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук заявила, що обов’язкову евакуацію також проводитимуть із частини Харківської, Запорізької та Миколаївської областей.

В ефірі телемарафону в п’ятницю, 26 серпня, Верещук сказала, що зараз триває підготовка до евакуації з інших регіонів. Обов’язкову евакуацію поки оголошено лише на Донеччині, з початку серпня звідти вдалося вивезти більше 10 тисяч людей, з яких третина — діти.

«Харківщина, Запоріжжя, Миколаївщина [у черзі на евакуацію]. Я не кажу про весь регіон, але деякі частини потребуватимуть обов’язкової евакуації. Ми до неї теж готуємось», — наголосила вона.

Віцепрем’єрка нагадала, що держава безкоштовно забезпечує евакуйованим транспортування, проживання, харчування, медпослуги та «все необхідне, щоб пережити зиму». Також вони отримують матеріальну підтримку.

«Якщо це обов’язкова евакуація, 2200 грн на кожну людину одразу після прибуття потяга чи іншого транспортного засобу, який використовується під час евакуації. Також 2000 грн на кожну дорослу людину, 3000 грн на кожну дитину або людину з інвалідністю. Кожна людина отримує необхідний мінімум з огляду на те, що житло та їжа будуть безкоштовними», — додала Верещук.

Реклама

Залишити коментар