Потрапили до реанімації: на Буковині дві жительки міста Кіцмань отруїлись грибами

На Буковині до реанімації з отруєнням госпіталізували двох людей. Напередодні вони їли гриби. Про це повідомляє Головне управління ДСНС України у Чернівецькій області.

24 серпня до реанімаційного відділення лікарні міста Кіцмань з діагнозом отруєння грибами госпіталізували місцеву жительку, 2002 року народження. А уранці 25 серпня до Міської дитячої лікарні міста Чернівці з таким же діагнозом потрапила 8-річна жителька с. Стара Жадова Сторожинецької ТГ Чернівецького району.

За попердньою інформацією, напередодні ввечері дитина, скориставшись відсутністю нагляду дорослих, скуштувала гриби, приготовані вдома. На ранок дівчинці стало зле і родичі звернулися по допомогу до лікарні. Обидві потерпілі наразі знаходяться у лікувальних закладах.

З метою запобігання випадкам отруєння грибами, Головне управління ДСНС України у Чернівецькій області нагадує правила безпеки, яких слід дотримуватись. Зокрема, ніколи не вживайте гриби, якщо не впевнені, що знаєте їх, якими б апетитними вони не здавалися. Не куштуйте сирі гриби, у жодному разі не давайте їх їсти дітям! У разі погіршення самопочуття після вживання грибів терміново зверніться до лікаря.

Реклама

Залишити коментар