На Буковині викрито чоловіка, який незаконно переправляв військовозобов’язаних до країн ЄС

Група осіб за «винагороду» допомагала чоловікам призовного віку, втекти за кордон, уникнувши мобілізації в часі воєнного стану.

Про це повідомляє Управління СБУ у Чернівецькій області, а також Чернівецька обласна прокуратура.

Механізм полягав у тому, що зловмисники вносили дані клієнтів, які нібито є водіями-членами благодійних та громадських організацій, у спеціальні списки. Далі ця інформація потрапляла в автоматичну систему видачі дозволів для безперешкодного перетину державного кордону «Шлях». Така послуга вартувала до 3 тисяч доларів США.

Оперативники спецслужби встановили 11 фактів таких протиправних дій.

Одного з учасників злочинної схеми правоохоронці затримали у центрі Чернівців під час отримання від одного з «клієнтів» частини обумовленої суми у розмірі 20 тис. грн.

Фігуранту (повідомлено про підозру) за ч. 3 ст. 332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України. Триває слідство для встановлення усіх обставин злочину та причетних до протиправного бізнесу осіб.

На зображенні може бути: 3 людини, на відкритому повітрі та текст «сбу служба безпеки украйни»

Спецоперацію проводили оперативники СБУ в Чернівецькій області спільно з працівниками ДСР та слідчими Національної поліції за процесуального керівництва Чернівецької обласної прокуратури.

Реклама

Залишити коментар