фсб вигадала, що українські спецслужби «причетні» до вбивства доньки дугіна

федеральна служба безпеки росії заявила про розкриття вбивства політологині та журналістки дарії дугіної. За їхньою версією, злочин організували українські спецслужби. У Центрі стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки пояснили, чому це неможливо.

Заяву фсб цитує «Коммерсантъ».

Виконавицею назвали громадянку України Наталю Вовк, яка нібито приїхала до росії у липні. Після вбивства вона, за даними фсб, виїхала до Естонії.

У фсб стверджують, що злочин був «підготовлений та вчинений українськими спецслужбами». Якими саме, не уточнюється.

За їхньою версією, Наталія Вовк прибула до росії 23 липня разом із дочкою Софією Шабан. Вони вдвох нібито орендували квартиру в Москві в будинку, де мешкала вбита, і стежили за нею.

Стеження вони нібито вели на машині Mini Cooper. При в’їзді до росії начебто використовували номери російської маріонетки «днр» (Е982ХН DPR), у Москві — казахстанські номери (172AJD02), а на виїзді — українські (AH7771IP).

Жінки нібито також приїхали на фестиваль «Традиція», де перед убивством виступала дар’я дугіна, стверджує фсб. Матеріали розслідування передали до слідчого комітету рф.

У Центрі стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки наголошують, що Україна не причетна до вбивства доньки дугіна.

Так, там стверджують, що донька дугіна у день смерті пересіла у батьківський транспортний засіб, який перебував на невеликій службовій стоянці під охороною. Туди міг потрапити лише хтось зі «своїх» чи людина з посвідченням фсб або гру.

Також Україні це не потрібно. Все, що відомо про дугіну, що вона писала про політику для RT, видала «Книгу Z» та внесена до санкційних списків Великої Британії.

«Навіть якщо припустити, що ціллю був олександр дугін, його втрата жодним чином не вплине ані на [володимира] путіна, ані на пересічних росіян. Їм байдуже на нього, а більшість українців про нього взагалі ніколи не чули», — додали у Центрі.

Про те, що Україна не причетна до підриву та смерті російської пропагандистки дар’ї дугіної, заявляв і радник глави Офісу президента Михайло Подоляк.

Реклама

Залишити коментар