Яценюк: Щодо будь-яких переговорів з росією — не вірю жодному їх слову

Щодо будь-яких переговорів з росією – не вірю жодному їх слову. Єдина наша опція – це вихід російських військ і з Запорізької АЕС, і з усієї України. Про це повідомив прем‘єр міністр України 2014-2016 рр. Арсеній Яценюк у інтерв‘ю ВВС.

За словами політика, він не вірив жодному слову ні путіна, ні його міньйонів.

“Щодо ситуації з захопленням ЗАЕС, – гадаю, це одна з найбільших загроз, які постали перед Європою та усім світом. Ви добре пам’ятаєте Чорнобильську трагедію. А зараз росія захопила найбільшу АЕС у Європі й почала новий тип ядерного шантажу Європи та всього вільного світу”, — сказав він.

За підрахунками Арсенія Яценюка, Україні треба експортувати близько 20 млн тонн зерна. Наразі експортували лише 400 тисяч тонн.

“З одного боку, я ціную зусилля Туреччини та ООН. Вони зробили принаймні щось, аби допомогти Україні та всьому світу з експортом зерна і подоланням глобальної продовольчої кризи. З іншого боку, головне питання – це війна”, — зазначив він.

На думку політика, не можна підміняти основну проблему — повномасштабну агресію росії проти України.

“І якщо ми будемо намагатися підмінити такі виклики для України темами якихось зернових угод, – ми загубимо суть”, — сказав він.

Реклама

Залишити коментар