Зняття обмеження на виїзд за кордон для чоловіків 18-60 років: Зеленський відреагував на петицію

Президент Володимир Зеленський відреагував на електронну петицію щодо зняття обмеження на виїзд за кордон для чоловіків 18-60 років без військового досвіду, заявивши, що виконати умови петиції неможливо до закінчення воєнного стану. 

Відповідна заява опублікована на порталі петицій на сайті Офіційного інтернет-представництва президента.

“Стосовно порушеної у петиції ініціативи щодо залучення до захисту України лише осіб, які мають військовий досвід, вкотре зазначаю, що відповідно до статті 17 Конституції України захист суверенітету і територіальної цілісності держави є справою всього Українського народу”, — наголосив Зеленський.

Він нагадав, що захист Вітчизни — є обов’язком громадян України.

“Не може бути привілеїв чи обмежень за ознаками раси, кольору шкіри, політичними, релігійними та іншими переконаннями, статтю, етнічним та соціальним походженням, майновим станом, місцем проживання, за мовними або іншими ознаками, зокрема професійною приналежністю”, — зауважив президент.

За його словами, комплектування ЗСУ та інших військових формувань здійснюється також і військовозобов’язаними, які не мають військового досвіду та раніше не проходили військову службу, але пройшли підготовку в навчальних військових частинах.

Скасування обмежень передбачається здійснити після завершення дії правового режиму воєнного стану.

Водночас зазначається, що Зеленський звернувся до прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля з проханням опрацювати порушені в електронній петиції питання, оскільки обмеження та категорії громадян, які можуть здійснювати перетин кордону у разі введення на території України воєнного стану, встановлюються Кабміном.

Електронна петиція”Зняття обмеження щодо виїзду за кордон для чоловіків 18-60 років без військового досвіду” була розміщена на вебсайті Офіційного інтернет-представництва Президента України 19 травня 2022 року громадянкою Ю.О.Булавіною. Станом на 16 серпня петиція набрала 27 260 голосів з 25 000 необхідних.

Реклама

Залишити коментар