У Чернівцях поліцейські пройшли тренінг з тактичної медицини

У Чернівцях працівники поліції пройшли спеціалізований тренінг з тактичної медицини. Про це повідомляє відділ комунікації поліції у Чернівецькій області.

За словами начальника УКЗ ГУНП в області Віталія Чебана, такі тренінги проходять у кожному структурному підрозділі поліції Буковини.

“Для цього ми залучили інструкторів з тренінгового центру, підрозділів особливого призначення та працівників Чернівецького обласного центру екстренної медичної допомоги та медицини катастроф. Отримані знання допоможуть вчасно надати допомогу та врятувати життя, а це дуже важливо в умовах воєнного стану”, — сказав він.

Як зазначив старший інспектор тренінгового центру ГУНП в Чернівецькій області Юрій Монастирський, домедична підготовка займає надзвичайно важливе місце в системі службової підготовки кожного поліцейського. Однак в умовах сьогодення на перше місце виходить тактична медична допомога, а тому кожен працівник поліції повинен її опанувати і вміти застосувати на практиці. 

Під час спеціалізованого тренінгу поліцейських навчали рятувати життя громадян, колег-побратимів та надавати домедичну допомогу собі, застосовуючи при цьому новітні медичні засоби.

Крім цього, правоохоронці удосконалили практичні вміння із зупинки кровотечі, прочищення дихальних шляхів за допомогою медичних трубок, розпізнавання і боротьби з ознаками пневмотораксу, ведення тактичного огляду пораненого у бойових умовах та його безпечна евакуація.

Реклама

Залишити коментар