Внаслідок мінометного обстрілу загинув захисник з Буковини Едуард Голенок

6 серпня у Бахмутському районі Донецької області, внаслідок мінометного обстрілу загинув буковинець Едуард Голенок. Про це повідомила міська голова Новодністровська Наталія Цимбалюк.

“Здригнувся знову наш Новодністровськ од страшної новини про іще одну болючу втрату. 6 серпня 2022 р. у Бахмутському районі Донецької області (поблизу смт. Нью-Йорк), даючи відсіч російській агресії, внаслідок мінометного обстрілу загинув наш земляк, стрілець-санітар штурмового батальйону, солдат, усміхнений красень — Голенок Едуард Валерійович. Наш Захисник тепер навічно оберігатиме рідних, близьких, друзів, рідне місто і свою Україну… тільки з небес”, — йдеться у повідомленні.

Едуард працював в електроцеху на Дністровській ГАЕС. В один із перших днів війни став на захист Батьківщини у лавах тероборони столиці. Військовим медиком продовжив виконувати свій обов’язок перед Україною, щойно повернувся із закордонних потужних військових навчань, де 19 липня відзначив своє 45-річчя.

“Він був чудовим поетом, бардом, художником. Творча та неординарна особистість, захоплювався роботами Ніцше. Шукав розуміння будови Всесвіту через гармонійність почуттів та енергії. Вірив завжди в те, що в кожного є своя особиста місія. Любив природу, марив морем. Останні його слова: “Я шкодую тільки про одне, що не пішов у лави ЗСУ 2014 року, тепер мені соромно перед пацанами, — згадує сестра Крістіна, — мала, все буде добре, ти ж мені віриш?””.

Реклама

Залишити коментар