Верещук прогнозує, що обов’язкову евакуацію запровадять і в інших регіонах

Очільниця Мінреінтеграції Ірина Верещук прогнозує, що обов’язкову евакуацію людей слідом за Донецькою областю запровадять і в інших регіонах України.

Про це вона заявила на брифінгу у медіацентрі «Україна — Укрінформ».

«Обов’язкова евакуація з Донецької області — вона вперше і вона поки що єдина. Але наші прогнози і наш аналіз вказують на те, що вона буде продовжуватися і в інших регіонах. Ми бачимо зараз ситуацію, яка погіршується, а з настанням осінньо-зимового опалювального періоду фактично точно погіршиться», — сказала міністерка.

За її словами, надання тепла через тепломережі буде значно ускладнене. Верещук прогнозує, що росіяни намагатимуться вивести з ладу теплоцентралі та критичні для постачання енергії обʼєкти.

«Не всі з них вдасться відремонтувати і розуміємо, що частина міст і сіл, наприклад, Запорізької, Херсонської, Харківської області може опинитися без засобів до життя: опалення і світла», — запевнила міністерка.

Посадовиця пояснила, що якщо розраховувати лише на постачання енергії через електричні мережі, вони не витримають навантаження.

Верещук розповіла, що уряд планує розмістити з південних і східних областей 500 тисяч людей. Відтак вона закликає українців не чекати зими, тому що влада не зможе одночасно допомогти такій кількості людей.

Реклама

Залишити коментар